26 martie

COMUNICAT DE PRESĂ - 26.03.2020 - 17:00

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla

Centrul Operativ

emite azi, 26.03.2020 prezentul

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Cu privire la gestionarea situației create de COVID-19

Având în vedere evoluția situației create de coronavirus la nivel internațional și național și ținând seama de comunicările oficiale ( Comitetul Național Special pentru Situații de Urgentă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comitetului Local pentru Situații de Urgență ) aducem la cunoştinţa cetăţenilor că în Municipiul GHERLA nu există nici un caz de infecţie cu COVD-19. Totodată informăm cetățenii că pe teritoriului administrativ al Municipiului există un număr de 86 de persoane în autoizolare .

Aducem la cunoștința acestor persoane că le este interzis cu desăvârșire sub orice motiv,  părăsirea locului  de autoizolare, precum și contactul direct cu orice persoană.

Persoanele aflate în autoizolare sunt cele care s-au întors dintr-o calătorie în străinătate și care au obligația ca pe o perioadă de 14 zile de la intrarea în țară să rămână izolate.

Persoanele în cauză sunt monitorizate permanent de către Poliția Municipiului Gherla, Poliția Locală, Inspectoratul de Jandarmi și Pompieri.

În cazul în care se constată că persoanele în cauză nu respectă regimul de autoizolare se vor aplica sancțiuni contravenționale între 10.000-30.000  lei sau penal, după caz.

Persoanelor aflate în autoizolare, care  beneficiază de servicii de catering, le este strict interzis să  nu intre în contact direct cu prestatorii de servicii.

Activitatea magazinelor din oraș  se desfășoară în condiții normale, cu respectarea restricționării accesului.

Serviciile de utilități  publice și salubrizare se desfășoară în condiții normale.

Recomandăm cetățenilor să evite deplasările.

Rugăm cetățenii să respecte în totalitate prevederile Ordonanțelor Militare nr.2 și nr. 3 privind măsurile de prevenire a răspândirii Covid -19 aduse la cunoștință oficial  prin mijloacele mass-media.

Vor fi aduse la cunoștință publică toate informațiile și hotărârile Comitetul Național Special pentru Situații de Urgentă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comitetului Local pentru Situații de Urgență și a altor autorități publice după caz.

 

Centrul Operativ al Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla

Înapoi la știri și anunțuri