25 martie

COMUNICAT DE PRESĂ - 25.03.2020 - 16:00

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla

Centrul Operativ emite azi, 25.03.2020 prezentul

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Cu privire la gestionarea situației create de COVID-19

 

Având în vedere evoluția situației create de coronavirus la nivel internațional și național și ținând seama de comunicările oficiale ( Comitetul Național Special pentru Situații de Urgentă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comitetului Local pentru Situații de Urgență ) informăm cetățenii Municipiului Gherla că pe teritoriului administrativ al Municipiului există un număr de  112 persoane în autoizolare .

Aducem la cunoștința acestor persoane ce le este interzis cu desăvârșire sub orice motiv,  părăsirea locului  de autoizolare , precum și contactul direct cu orice persoană.

Referitor la cazul vehiculat în presă a persoanei din Gherla despre care s-a afirmat că este infectată cu virusul Covid-19 menționăm că până în prezent această informație nu se confirmă.

În vederea punerii în aplicare a Ordonanței Militare nr.3/24.03.2020 s-au înființat  filtre formate din polițiști, polițiști locali  și jandarmi la intrările și ieșirile din oraș precum și patrule pedestre .

S-au aplicat un număr de 7 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu respectă regimul de circulație stabili prin ordonanțele militare.

Solicităm cetățenilor Municipiului Gherla să respecte regimul de circulație al persoanelor și să nu părăsească fără un motiv întemeiat locuințele.

Din informațiile comunicate de Poliția Municipiului Gherla rezultă că în această perioadă  au crescut numărul de infracțiuni la nivel național în ceea ce privește achizițiile online . În acest sens rugăm cetățenii să manifeste responsabilitate și atenție sporită la momentul achiziționării online a diferitelor produse.

Au fost alocate fonduri necesare pentru desfășurarea activității Spitalului și achiziția de containere pentru triaj și tratamentul pacienților. De asemenea din fondurile alocate a fost completat necesarul de materiale și dezinfectanți prin inițierea achizițiilor prin SICAP.

Începând cu data de 25.03.2020 toate persoanele care intră în țară, indiferent din ce țară vin vor intra  obligatoriu în izolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile.

 

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla

Înapoi la știri și anunțuri