10 octombrie

Autospeciala de stins incendii marca SAURER al SVSU Gherla a fost dotată cu noi capabilităţi

Serviciul  Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă  Gherla a prezentat azi  în Piața Libertății, în prezența dl. primar Nesleean Ioan, Autospeciala de stins incendii marca SAURER care a fost dotată cu noi capabilităţi.

   Autospeciala a ajuns la S.V.S.U. GHERLA în anul 2010 cu sprijinul pompierilor valesani, a Project pompiers OVR SWISS şi a Asociaţiei de prietenie elveţiano – română NENDAZ – GHERLA  sub directa coordonare a preşedintelui asociaţiei Domnul PASCAL PRAZ, însă nu a fost folistă la adevărata ei capacitate din lipsă de dotări.

       Autospeciala cu un potenţial foarte mare nu a fost introdusă în serviciu datorită lipsei facilităţilor de stins incendii.

        În urma lucrărilor efectuate în aceste luni de către o societate comercială din Gherla şi cu sprijinul Primăriei Municipiului care a asigurat  finanţarea materialelor necesare echipării și dotării autovehiculului, a fost confecţionat şi montat pe aceasta un rezervor de apă de 2500 de litri,  totodată au fost achiziţionate o motopompă şi un generator electric , care împreună cu un aparat de descarcerare donat de prietenii elveţieni , au  fost montate pe autospecială în scopul asigurării operativităţii acesteia şi creare premiselor de intrare în serviciul cetăţenilor Municipiului Gherla.

Înapoi la știri și anunțuri